فهرست مطالب

نشریه گردشگری شهری
سال دهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم رستگاری، کیا بزرگمهر*، لیلا ابراهیمی جمنانی، آمنه حقزاد صفحات 1-17

    امروزه صنعت گردشگری، نه تنها فعالیتی فراغتی و تفریحی است، بلکه از مهم ترین بخش های کسب وکار در اقتصاد جهانی به شمار می رود. گردشگری الکترونیک و کاربردهای آن در سال های اخیر همواره گسترش یافته و به ویژه با شیوع ویروس کرونا، بیش ازپیش موردتوجه قرارگرفته است. گردشگری الکترونیکی دیجیتالی کردن تمام فرایندها در صنایع گردشگری است که سازمان ها را قادر می سازد تا کارآیی خود را ارتقا بخشند، لذا ضروری است که به کاربرد و تاثیر گردشگری الکترونیک توجه ویژه ای شود. این پژوهش در راستای شناسایی الگوهای ذهنی استقرار گردشگری الکترونیک در شهرهای ساحلی استان مازندران انجام شد. پژوهش حاضر از نوع آمیخته اکتشافی است که با استفاده از روش شناسی کیو انجام شده است. این پژوهش با مشارکت ده تن از استادان آشنا به موضوع تحقیق و همچنین متخصصان گردشگری انجام گرفته است. فضای گفتمان پژوهش حاضر از منابع گوناگونی جمع آوری و پس از ارزیابی و جمع بندی فضای گفتمان، 32 عبارت برای نمونه انتخاب شد. در ادامه، پس از جمع آوری اطلاعات حاصل از مرتب سازی کیو، این اطلاعات با روش تحلیل عاملی کیو تحلیل گردید. تحلیل توزیع نشان داد که می توان سه الگوی ذهنی متمایز را میان مشارکت کنندگان تحقیق شناسایی کرد که در مجموع حدود 68 درصد از واریانس کل را تبیین کردند. این سه الگوی ذهنی به ترتیب استراتژی سازمان، خلق ارزش برای گردشگران و توسعه بازار خدمات گردشگری نام گذاری شدند. بدین ترتیب نتایج پژوهش نشان داد که: حرکت به سوی توسعه پایدار صنعت گردشگری با استقرار گردشگری الکترونیک به منظور افزایش سهم گردشگری در شهرهای ساحلی استان مازندران نیازمند تدوین استراتژی های عالمانه و ایجاد و تشخیص ارزش های مشترک شرکت و مشتریان که موجب خلق ارزش می گردد بوده و همچنین از طریق توسعه بازار خدمات گردشگری در نهایت به رضایت بیشتر در گردشگران می انجامد.

    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی، گردشگری، گردشگری الکترونیک، روش شناسی کیو
  • محمدحسین حضرتی، حسن احمدزاده*، علی پناهی صفحات 19-35

    یکی از بخش هایی که می توان گفت عامل ایجاد تغییرات اساسی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در شهرها بوده و امروزه به عنوان یک صنعت پویای اقتصادی از آن نام برده می شود، گردشگری است؛ که نقش کلیدی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان ایفاء می کند. در پژوهش حاضر ارزیابی اثرات توسعه گردشگری بر کیفیت زندگی شهروندان در کلان شهر تبریز، بر اساس ساختار تجزیه وتحلیل مدل های ترکیبی تولیدشده توسط توانمندی های سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام شده است. برای این منظور ابتدا مدل سازی مکانی برای تعیین پتانسیل های گردشگری در کلان شهر تبریز با یک رویکرد نوین مدل سازی و استفاده از قابلیت های سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت داده های مکانی برای ترکیب اطلاعات واقعی (عوامل تاثیرگذار بر پتانسیل گردشگری)، موردبررسی قرارگرفته است. سپس از طریق تهیه پرسشنامه برای محلات دارای پتانسیل گردشگری، ارتباط توسعه گردشگری و کیفیت زندگی شهروندان موردبررسی قرار گرفت. بر اساس یافته های تحقیق؛ در مدل خودسازمان دهی برای توسعه گردشگری و آزمون رگرسیون چندمتغیره، سطح پتانسیل مناطق 6 و 9 دارای کمترین سطح همبستگی و رابطه برای تاثیر توسعه گردشگری در ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی هستند ولی در مدل خودسازمان دهی، سطح پتانسیل مناطق 8 و 10 و در آزمون رگرسیون چندمتغیره، مناطق 2 و 4 و 8 و 10 دارای بیشترین سطح همبستگی و رابطه برای تاثیر توسعه گردشگری در ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی در سطح مناطق ده گانه کلان شهر تبریز می باشند. همچنین نتایج نشان داد که محدوده موردمطالعه سطح مناسبی از کیفیت زندگی را دارا می باشد و توسعه گردشگری میزان رضایتمندی شهروندان و گردشگران را تحت تاثیر قرار می دهد. زیرا روابط بین جنبه های توسعه گردشگری و کیفیت زندگی از لحاظ آماری در 8 منطقه کلان شهر تبریز معنادار می باشند و نتایج این پژوهش با مطالعات قبلی همخوانی دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری شهری، مدل خوشه بندی، مدل خودسازمان دهی، متغیرهای محیطی، کلان شهر تبریز
  • سعید محمدلو، محمدمهدی مظفری*، بابک حاجی کریمی، کامیار کاوش صفحات 37-53

    مدیریت ارتباط با گردشگر مولفه ای کلیدی برای مقاصد گردشگری موفق محسوب شده و پیامدهای مثبتی بر رضایت گردشگران، مدیریت برند، مزیت رقابتی و درآمد مقاصد ایجاد می کند. بر این اساس هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر مدیریت ارتباط با گردشگر بر رضایتمندی و وفاداری گردشگران است. در این تحقیق تلاش شد تاثیر مدیریت ارتباط با گردشگر بر رضایتمندی و وفاداری گردشگران شهر تهران و چگونگی میانجی گری متغیر رضایتمندی در رابطه میان مدیریت ارتباط با گردشگر و وفاداری گردشگران مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق گردشگران ورودی به شهر تهران بود. در جهت تعیین حجم نمونه با توجه به تعداد متغیرهای مشاهده پذیر حجم نمونه 384 نفر برآورد گردید. روایی ابزار تحقیق با استفاده از مدل تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و SMART PLS با روش آمار توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها نشان داد که مدیریت ارتباط با گردشگر تاثیر معنی داری بر رضایتمندی و وفاداری گردشگران دارد. همچنین یافته های تحقیق حاکی از آن بود که رضایتمندی رابطه میان مدیریت ارتباط با گردشگر و وفاداری گردشگران را میانجی گری می کند. مدیریت ارتباط با گردشگر نقش حیاتی در موفقیت کسب وکارهای گردشگری ایفا نموده و در نتیجه مقاصد با استفاده از این ابزار می توانند به ایجاد تجربه مثبت، ایجاد وفاداری و رضایت گردشگر و تقویت روابط بین کسب وکارها و گردشگران کمک کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با گردشگر، رضایتمندی، وفاداری، شهر تهران
  • جواد معدنی* صفحات 55-74

    اپیدمی کرونا چالش های بسیار بزرگی را برای گردشگری شهری به وجود آورد که تبعات و پیامدهای منفی آن، موجب گردید که کشورها به دنبال اتخاذ اقداماتی مثمر ثمر برای دوره مابعد این بیماری باشند. یکی از مهم ترین آن ها، سناریو پردازی است که هدف اصلی این تحقیق نیز تدوین سناریوهای آینده گردشگری شهری در دوران پساکرونا است. روش تحقیق آن ترکیبی یا آمیخته است که با استفاده از رویکرد متوالی اکتشافی در دو فاز کیفی-کمی انجام می شود. در این تحقیق، به ترتیب از روش های "تحلیل مضمون و برنامه ریزی سناریو" است. جامعه آماری تحقیق شامل یک تیم چندهسته ای از خبرگان حوزه های گردشگری شهری، مدیریت شهری، جغرافیا، مدیریت دولتی و بهداشت عمومی است که از طریق روش نمونه گیری هدفمند شناسایی شدند. مطابق با یافته های تحقیق، در فاز اول که با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شده است، مضامین استخراج شده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته در قالب 39 مضمون پایه، 14 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر هستند که برای شناسایی پیشران ها به مرحله بعدی راه می یابند. مطابق با یافته های فاز کمی تحقیق، چهار سناریو شناسایی شدند که عبارت اند از: کاهش محدودیت ها و غربال گری بهداشتی هوشمند، گردشگری سلامت (درمان)، منطقه بندی سبز، قفل اجباری. طبق نتایج حاصله، سناریوهای "کاهش محدودیت ها و غربال گری بهداشتی هوشمند - گردشگری سلامت (درمان)" به ترتیب، جزء مطلوب ترین و نسبتا مطلوب؛ و سناریوهای "منطقه بندی سبز - قفل اجباری" به عنوان نسبتا نامطلوب و نامطلوب ترین وضعیت دسته بندی می شوند. با اتخاذ سناریوهای مربوطه می توان ضمن مدیریت صحیح گردشگری شهری و پیامدهای متعاقب آن، دوره پس از بیماری را به عنوان فرصتی برای گردشگری شهری در نظر گرفت که راهکارهای جدید و مطلوبی را به منصه ظهور و اجرا رساند.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری شهری، دوران پساکرونا، سناریو، سرعین
  • الهام زارع، حسن ستاری ساربانقلی*، آرش ثقفی اصل صفحات 75-91

    نظام معرفت افزای گردشگری، با ظهور پارادایم گردشگری خلاق، گردشگران را به جای بازدید صرف از دارایی ملموس در موزه و آثار باستانی، به دیدار و تعامل با فرهنگ زنده و یگانه جوامع دعوت می کند. در این تحقیق تلاش شد نقش مولفه های فرهنگی در توسعه گردشگری خلاق شهر در بافت تاریخی شهر و در این میان بازار تاریخی شهر تبریز موردبررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق شامل گردشگران ورودی به شهر تبریز در سال 1400 بود که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر برآورد گردید. روایی ابزار تحقیق با استفاده از مدل تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شده است. که نتایج حاصل از بررسی روایی و پایایی تاییدکننده پرسشنامه مورداستفاده بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS با روش آمار توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که مولفه فاصله از قدرت کم با ضریب مسیر 30/0، مولفه توسعه صنایع دستی و مراودات فرهنگی با ضریب مسیر 37/0، مولفه جمع گرایی با ضریب مسیر 33/0، مولفه پرهیز از عدم اطمینان با ضریب مسیر 52/0 بر توسعه گردشگری خلاق تاثیر مثبت و معناداری دارد. از بین مولفه های شناسایی شده مولفه پرهیز از عدم اطمینان با ضریب مسیر 52/0 دارای بیشترین تاثیر بر توسعه گردشگری خلاق شهری بودد.

    کلیدواژگان: قدرت کم، توسعه صنایع دستی، گردشگری خلاق شهری، بازار تاریخی تبریز
  • محمدمهدی پورسعید*، سعید ده یادگاری، ریحانه خسروپور، محبوبه برزگرپور صفحات 93-113

    برند یک مقصد گردشگری از ابعاد مهم و برجسته در کسب مزیت رقابتی برای آن مقصد محسوب می شود. ازاین رو هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات تصویر برند، آگاهی از برند و کیفیت برند بر دل بستگی و وفاداری به برند مقصد با نقش میانجی اعتماد به برند مقصد (مطالعه تطبیقی: شهرهای کرمان و یزد) می باشد. این تحقیق از لحاظ روش تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش را گردشگران داخلی و خارجی ورودی به دو شهر کرمان و یزد تشکیل می دهد و نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شده است. روایی پرسشنامه توسط کارشناسان و اساتید مورد تایید قرارگرفته است. درمجموع تعداد 397 پاسخ از طریق یک نظرسنجی حضوری در دو شهر کرمان و یزد جمع آوری و سپس با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای 24SPSS و 3PLS استفاده شد. یافته های حاصل از داده های پژوهش نشان داد که تصویر برند، آگاهی از برند و کیفیت برند بر اعتماد به برند مقصد گردشگران دو شهر یزد و کرمان تاثیر می گذارد، که این امر به نوبه خود بر بهبود وفاداری آنان از طریق اعتماد به برند مقصد تاثیرگذار می باشد. همچنین، تاثیر دل بستگی به برند مقصد، میانجی رابطه بین اعتماد به برند مقصد و وفاداری به برند مقصد هر دو شهر تایید شد. درنهایت، تمامی روابط ذکرشده بالا در دو مدل کرمان و یزد تفاوت معناداری داشتند. با استفاده از یافته های پژوهش، مدیریت شهری با افزایش میزان آگاهی از برند، کیفیت برند و اعتماد به برند مقصد گردشگران شهر کرمان و یزد می تواند سهم بسزایی در ارتقا وفاداری و اعتماد آن ها به این شهرها داشته باشد.

    کلیدواژگان: تصویر برند، آگاهی از برند، کیفیت برند، دل بستگی به برند مقصد، وفاداری به برند مقصد، شهر کرمان و یزد
  • زهرا رزمی*، مریم گلستانی صفحات 115-128

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هم آفرینی ارزش با واسطه قصد بازدید دوباره گردشگران بر توسعه گردشگری خلاق بر مبنای منطق چیرگی خدمت و نظریه مبادله اجتماعی می باشد. پژوهش حاضر بر مبنای هدف کاربردی و از نظر طرح پژوهش، کمی، از روش توصیفی- تحلیلی می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و جامعه آماری پژوهش، گردشگران بازدیدکننده و اقامت کننده در اقامتگاه های بوم گردی استان هرمزگان می باشد. چون تعداد جامعه بالای 100000 است، طبق مورگان و کرجسی تعداد 384 نمونه انتخاب شد. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده و تجزیه وتحلیل ها از طریق نرم افزارهای SPSS و Warp PLS انجام شده است. نتایج نشان داد که هم آفرینی ارزش با واسطه قصد بازدید دوباره گردشگران بر توسعه گردشگری خلاق تاثیر مثبت و معنادار دارد. هم آفرینی ارزش با سنجه های دور شدن از واقعیت، خاطره انگیز بودن، یادگیری بر قصد بازدید دوباره با سنجه های رضایت و شادی، تاثیر مثبت و معنادار دارد و همچنین تمامی این عوامل نیز بر گردشگری خلاق تاثیر مثبت و معنادار دارند. با توجه به فراگیر شدن اپلیکیشن های سفر و نقش گسترده رسانه های اجتماعی نیازهای گردشگران نیز تغییر کرده و ممکن است پس از یک بار بازدید از مقصد، علاقه چندانی به بازدید دوباره نداشته باشند و برایشان تکراری شود. بنابراین هم آفرینی ارزش که موجب قصد بازدید دوباره و درنهایت توسعه گردشگری خلاق می شود، می تواند راهکاری مناسب برای این منظور باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری خلاق، قصد بازدید دوباره، منطق چیرگی خدمت، نظریه تبادل اجتماعی، هم آفرینی ارزش
  • زهرا حسین پور، کتایون علیزاده*، حمید جعفری صفحات 121-146

    با توجه به موقعیت و وضعیت شهر مشهد وجود طرح و برنامه یکپارچه، یک کلان پروژه با چشم انداز واحد برای توسعه این شهر و توجه به مهم ترین عنصر توسعه این شهر، یعنی گردشگری مذهبی امری ضروری به نظر می رسد. بنابراین پژوهش حاضر به دنبال بررسی و ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر جایگاه و وضعیت گردشگری مذهبی در اسناد فرادستی شامل کلیه برنامه ها و اسناد فرادستی و طرح های توسعه ای در سطح ملی، منطقه ای و محلی از سال 1327 تا 1398 که در ارتباط با زیارت و گردشگری مشهد در طی این سال ها تهیه شده است، می باشد. پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و بنا بر ماهیت تحقیق از روش توصیفی - تحلیلی استفاده شده است. روش گردآوری اطلاعات به کمک تکمیل پرسشنامه توسط کارشناسان و صاحب نظران بوده است. جامعه آماری در پژوهش حاضر، با توجه به تعیین سازمان های مرتبط با موضوع پژوهش، از هر سازمان 5 نفر از مدیران ارشد به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد که در مجموع تعداد 50 نفر انتخاب شدند و از روش نمونه گیری غیر احتمالی سهمیه ای که تعداد نمونه ها از قبل مشخص و از متخصصین بودند استفاده شد. یافته های تحقیق در ارتباط با عوامل تاثیرگذار بر جایگاه گردشگری مذهبی مشهد در طرح های توسعه شهری نشان می دهد، متغیر عرصه مدیریت گردشگری با میانگین (96/3) بیشترین امتیاز را کسب کرده است و بعدازآن متغیرهای کالبدی-زیرساختی و اقتصادی با (74/3) میانگین بیشتری داشته اند. متغیر اجتماعی-فرهنگی نسبت به سه متغیر دیگر با میانگین 3.64 در رتبه آخر قرار داشته است. همچنین در مدل ساختاری تایید شده مشخص شد عرصه مدیریت گردشگری با ضریب 86/0 بیشترین تاثیر را بر توسعه گردشگری شهری مشهد داشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت گردشگری، گردشگری مذهبی، طرح های توسعه شهری، شهر مشهد
|
  • Maryam Rastgari, Kia Bozorgmehr *, Leila Ebrahimi Jamnani, Ameneh Haghzad Pages 1-17

    Today, the tourism industry is not only a leisure activity, but also one of the most important business sectors in the global economy. Electronic tourism and its applications have expanded in recent years, and especially with the spread of the coronavirus, it has been more and more noticed. E-tourism is the digitization of all processes in the tourism industry, which enables organizations to improve their efficiency, so it is necessary to pay special attention to the application and impact of e-tourism. This research was conducted to identify the mental patterns of e-tourism establishment in the coastal cities of Mazandaran province. The current research is of mixed-exploratory type, which was carried out using Q methodology. This research has been done with the participation of ten professors who are familiar with the subject of research and also tourism experts. The discourse space of the current research was collected from various sources and after evaluating and summarizing the discourse space, 32 expressions were selected as samples. In the following, after collecting the information obtained from Q sorting, this information was analyzed with the Q factor analysis method. Distribution analysis showed that three distinct mental patterns could be identified among the research participants, which explained about 68% of the total variance. These three mental models were named according to organization strategy, value creation for tourists and development of the tourism service market. Thus, the results of the research showed that: moving towards the sustainable development of the tourism industry with the establishment of e-tourism to increase the share of tourism in the coastal cities of Mazandaran province requires the formulation of scientific strategies and the creation and recognition of the common values of the company and customers, which creates value, and also through The development of tourism services market ultimately leads to more satisfaction among tourists.

    Keywords: Mental patterns, Tourism, e-tourism, Q methodology
  • MohammadHosein Hazrati, Hassan Ahmadzadeh *, Ali Panahi Pages 19-35

    One of the sectors that can be said to be the cause of fundamental economic, social and cultural changes in cities and today is called as an economically dynamic industry, is tourism; which plays a key role in improving the quality of life of citizens. In the present study, the evaluation of the effects of tourism development on the quality of life of citizens in Tabriz metropolis has been done based on the structure of the analysis of the hybrid models produced by the capabilities of the geographic information system. For this purpose, spatial modeling to determine tourism potentials in Tabriz metropolis with a new modeling approach and using geographic information system capabilities in spatial data management to combine real information (factors affecting tourism potential) has been investigated. Then, through the preparation of a questionnaire for the localities with tourism potential, the relationship between tourism development and the quality of life of citizens was examined. Based on research findings; In the self-organization model for tourism development and the multivariate regression test, the potential level of regions 6 and 9 have the lowest level of correlation and relationship for the impact of tourism development in promoting and improving the quality of life, but in the self-organization model, the potential level of regions 8 and 10 and in the test Multivariable regression, regions 2, 4, 8, and 10 have the highest level of correlation and relationship for the impact of tourism development in promoting and improving the quality of life in the ten regions of Tabriz metropolis. Also, the results showed that the studied area has a suitable level of quality of life and tourism development affects the satisfaction level of citizens and tourists. Because the relationships between the aspects of tourism development and quality of life are statistically significant in 8 regions of Tabriz metropolis, and the results of this research are consistent with previous studies.

    Keywords: Urban Tourism, Clustering Model, Self-Organization Model, Environmental variables, Tabriz Metropolis
  • Saeed Mohammadlou, MohammadMehdi Mozaffari *, Babak Haji Karimi, Kamyar Kavosh Pages 37-53

    Management of communication with tourists is considered a key component for successful tourism destinations and creates positive consequences on tourist satisfaction, brand management, competitive advantage and destination income. Based on this, the present study aims to investigate the impact of tourist relationship management on the satisfaction and loyalty of tourists. This research attempted to analyze and investigate the effect of tourist relationship management on the satisfaction and loyalty of tourists in Tehran and how the satisfaction variable mediates the relationship between tourist relationship management and tourist loyalty. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The statistical population of this research was tourists entering Tehran. In order to determine the sample size, according to the number of observable variables, the sample size was estimated at 384 people. The validity of the research tool was calculated using the confirmatory factor analysis model, and its reliability was calculated using Cronbach's alpha. Data were analyzed using SPSS and SMART PLS software with descriptive statistics and structural equation modeling. The findings showed that communication management with tourists significantly affects the satisfaction and loyalty of tourists. Also, the research findings indicated that satisfaction mediates the relationship between tourist relationship management and tourist loyalty. Tourist communication management plays a vital role in the success of tourism businesses. As a result, using this tool, destinations can help create a positive experience, create tourist loyalty and satisfaction, and strengthen relationships between businesses and tourists.

    Keywords: Management of communication with tourists, Satisfaction, Loyalty, Tehran city
  • Javad Madani * Pages 55-74

    The COVID-19 pandemic created significant challenges for urban tourism, and its negative consequences caused countries to seek effective measures for the post-disease period. One of the most important of them is scenario planning; the main purpose of this research is to compile the future scenarios of urban tourism in the post-corona era, which was done with a focus on Sareyn. The research method is combined or mixed, which is carried out using a sequential exploratory approach in two qualitative-quantitative phases. The methods used in this research are "theme analysis and scenario planning." The statistical population of the research includes a multi-core team of experts in urban tourism, urban management, geography, public administration, and public health, who are also familiar with the conditions and status of Sareyn. These people are identified through the purposeful sampling method. According to the findings of the research, in the first phase, which was carried out using the theme analysis method, the themes extracted from the semi-structured interviews are in the form of 39 basic themes, 14 organizing themes, and 3 inclusive themes, which will go to the next stage to identify the drivers. Based on the findings of the quantitative phase of the research, four scenarios were identified, which are the reduction of restrictions and smart health screening, health tourism (treatment), green zoning, and mandatory lockdown. According to the results, the scenarios of "reducing restrictions and smart health screening - health tourism (treatment)" are, respectively, the most favorable and relatively favorable, and "green zoning - forced lock" scenarios are categorized as relatively unfavorable and most unfavorable situations. By adopting the relevant scenarios and properly managing urban tourism and its consequences, the post-disease period can also be considered an opportunity for urban tourism that brings new and desirable solutions to the fore.

    Keywords: Tourism, Urban Tourism, Post COVID-19 Era, Scenario, Sareyn
  • Elham Zare, Hasan Satari Sarban Qoli *, Arash Saghafi Asl Pages 75-91

    With the emergence of the creative tourism paradigm, the knowledge-raising tourism system invites tourists to visit and interact with societies' living and unique cultures instead of just visiting tangible assets in museums and ancient works. In this paradigm, tourists engage all their five senses in creating their unique experience and upgrade their relationship with the local people from the level of buyer and seller to the relationship of student and teacher. In this research, the role of cultural components in the development of creative tourism of the city in the historical texture of the city and, among this, the historical bazaar of Tabriz city should be investigated. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The statistical population of this research included tourists entering Tabriz city in 2021, and the sample size was estimated to be 384 people using Cochran's formula. The validity of the research tool was calculated using the confirmatory factor analysis model, and its reliability was calculated using Cronbach's alpha. Data analysis was done using SPSS and AMOS software with descriptive statistics and structural equation modeling. The findings showed that cultural components, i.e., distance from low power, development of handicrafts and cultural relations, collectivism, and avoidance of uncertainty, have a positive and significant effect on the development of urban creative tourism. Among the identified components, the uncertainty avoidance component, with a path coefficient of 0.52, had the greatest impact on the development of urban creative tourism.

    Keywords: Low power, Handicraft Development, Urban Creative Tourism, Historical Bazaar of Tabriz
  • MohammadMehdi Poursaeed *, Saeed Dehyadegari, Reyhane Khosropour, Mahbobe Barzegarpour Pages 93-113

    The aim of this research is to investigating the effects of brand image, brand awareness and brand quality on attachment and loyalty to the destination brand (Comparative study: Kerman and Yazd cities). This research is descriptive-survey in terms of research method and practical in terms of purpose. The statistical population of this research consists of all domestic and foreign tourists entering the two cities of Kerman and Yazd, and the sampling was done on an accessible basis. The reliability of the mentioned questionnaire was estimated at 0.895 for Kerman city and 0.812 for Yazd city, and its validity has been proven by experts and professors. In total, due to the comparative approach of the research, 397 responses were collected through a face-to-face survey in the two cities of Kerman and Yazd, and then analyzed using confirmatory factor analysis and structural equation modeling. SPSS24 and PLS3 software were used to analyze the data. Our findings showed that brand image, brand awareness and brand quality affect the destination brand trust of the tourists of Yazd and Kerman, which in turn affects their loyalty through destination brand trust. Also, the effect of attachment to the destination brand, the mediator of the relationship between destination brand trust and destination brand loyalty in both cities, was confirmed. Finally, all the relationships mentioned above were significantly different in the Kerman and Yazd models. By using the findings of the research, city management can make a significant contribution in improving their loyalty and trust in these cities by increasing brand awareness, brand quality and trust in the destination brand of Kerman and Yazd tourists.

    Keywords: Brand image, brand awareness, Brand quality, Destination brand attachment, Destination brand loyalty, Yazd, Kerman province
  • Zahra Razmi *, Maryam Golestani Pages 115-128

    The purpose of this research is to investigate the effect of value co-creation through tourists' intention to revisit the development of creative tourism based on the theory of service dominance and social exchange theory. The present research is based on the applied purpose, and in terms of research design, it is a quantitative, descriptive-analytical method. The data collection tool is a questionnaire, and the statistical population of the study is tourists visiting and staying in ecolodge in Hormozgan province. Because the population is over 100,000, 384 samples were selected, according to Morgan and Krejcie. Structural equation modeling was exerted to test the hypotheses, and analyses were performed using SPSS and Warp PLS software. The results showed that value co-creation has a positive and significant effect on the intention of tourists to revisit and the development of creative tourism. Value co-creation with the criteria of escapism, being memorable, learning has a positive and meaningful effect on the intention of tourists to revisit with the criteria of satisfaction and happiness, and all these factors also have a positive and meaningful effect on creative tourism.

    Keywords: Value co-creation, Intention of Tourists to Revisit, creative tourism, Service Dominance Logic, Social exchange theory
  • Zahra Hossein Poor, Katayoon Alizadeh *, Hamid Jafari Pages 121-146

    Considering the situation of Mashhad city, the existence of an integrated plan and program, a large project with a single vision for the development of this city, and attention to the most important element of the development of this city, namely religious tourism, seems necessary. Therefore, the present study seeks to investigate and evaluate the influential factors on religious tourism status in Mashhad. In the present study, the descriptive-analytical method has been used in terms of applied purpose and according to the nature of the research. The data collection method was by completing a questionnaire by experts and experts. The statistical population in the present study, according to the determination of organizations related to the research subject, five senior managers from each organization were considered as a statistical sample, for which a total of 50 people were selected and a non-probabilistic sampling method. A quota with a pre-determined number of samples and experts was used. The study's findings concerning the factors affecting religious tourism in Mashhad show that the variable in the field of tourism management with an average (3.96) has the highest score. Then the physical-infrastructural and economic variables have a higher average (3.74). The socio-cultural variable was in the last rank compared to the other three, with an average of 3.64. Also, in the approved structural model, it was found that the field of tourism management, with a coefficient of 0.86, has had the greatest impact on the development of religious tourism in Mashhad.

    Keywords: Tourism management, Religious tourism, Mashhad